Ajuntament de Tarragona

Tornar enrere

Peatonalitzar l'última coca de la rambla

jcort jcort  •  15-10-2022  •    Sense comentaris

Codi de la proposta: TAR-2022-10-309

Pacificar l'últim tram de rambla al trànsit, permetent únicament l'accés a veïns i a transportistes. Convertir-la en un gran espai amb paviment continuu.

La proposta consisteix en explotar les conducions urbanes més significatives de la Rambla: els 40m d'amplada entre façana i façana, la 3a façana que suposa el Balcó mirant al Mediterrani i el porencial d'esdevenir una centralitat en l'esquema comercial de la ciutat.

La vialitat de l'última coca de la Rambla, pren sentit per accedir al carrer Girona, de sortida a la rambla vella, i per accedir al pàrquing. Aquesta connexió es pot garantir molt abans d'arribar a Roger de Llúria, sense haver de circular per tot el perímetre de la coca central. 

Així doncs proposo que en aquest últim tram, les voreres a dreta i esquerra i el passeig s'uneixin sobre un únic paviment, generant una plaça alliberada del trànsit, que acolleixi les terraces, l'accés al teatre, i els esdeveniments típics de plaça dura. Un espai obert al balcó, sense la barrera visual dels cotxes, sense les jardineres que limiten el creuament a banda i banda de vorera, i un espai, en definitiva, que posi punt i final al recorregut complert de la rambla, des de la plaça de la rosa dels vents. Un recorregut, val a dir, força marcat per la presència de l'automòvil, on els grans espais que l'atravessen son rotondes: font del centenari, plaça de la rosa dels vents, plaça imperial tàrraco, plaça de la Generalitat... son places? No.

Però aquest últim tram de rambla, sí té el potencial de ser-ho: fem-lo possible.


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
Aquesta proposta no té notificacions.
No hi ha fites definides